ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα social media είναι «απειλή για τη δημοκρατία»

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα πρώην στέλεχος του Facebook δήλωσε ότι οι κολοσσοί της κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία και ενδέχεται τελικά να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ.

Ο Tim Kendall, πρώην διευθυντής του τομέα monetisation στο Facebook, είπε ότι η βιομηχανία των κοινωνικών μέσων χρειάζεται επείγουσα μεταρρύθμιση για να αποτραπεί ένα τρομερό αποτέλεσμα.

«Τα ακραία αποτελέσματα θα είναι το λογικό τελικό αποτέλεσμα εάν δεν υπάρξει δράση σχετικά με τη μεταρρύθμιση των κοινωνικών μέσων κατά τη διάρκεια της αυξανόμενης αποσταθεροποίησης της κοινωνίας των πολιτών» είπε ο ίδιος στο στο Fox News.

Ο Kendall είναι πλέον ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moment, μιας εταιρείας που λέει ότι «αγωνίζεται να επαναπροσδιορίσει τον κλάδο της τεχνολογίας για τους χρήστες του» και εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ του Netflix The Social Dilemma.

«Το επιχειρηματικό μοντέλο των κοινωνικών μέσων που βασίζεται στην προσοχή αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία. Τελεία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ως χρήστες προσελκυόμαστε από περιεχόμενο που μας διασκεδάζει και ενισχύει τις απόψεις μας. Το "Big social", όπως το λέω, το γνωρίζει και παρουσιάζει πληροφορίες που θα μας κρατήσουν στις πλατφόρμες του».

«Αυτές οι εταιρικές πρακτικές ενθαρρύνουν τον διαδικτυακό φυλετισμό που επιδεινώνει τον κοινωνικό διαχωρισμό που βλέπουμε σήμερα, εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου αναταραχής στην οικονομία, στο κλίμα και στη δημόσια υγεία».

«Πιστεύω πραγματικά ότι τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν έως ότου οι εταιρείες τεχνολογίας απομακρυνθούν από τη δημιουργία εκμεταλλευτικών προϊόντων που οδηγούν σε συγκρούσεις».

πηγή:epixeiro..gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman