ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σκυλιά κάνουν καλό στην καρδιά των ιδιοκτητών τους

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι άνθρωποι που έχουν σκυλιά φαίνεται να έχουν μικρότερες πιθανότητες για καρδιοαγγειακές ασθένειες που οδηγούν στον θάνατο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη η οποία επικεντρώθηκε σε 3.4 εκατομμύρια Σουηδούς.

Η ομάδα που διεξήγαγε την έρευνα επικεντρώθηκε σε άτομα ηλικιών από 40 έως 80. Αυτό που ανακάλυψαν είναι πως υπήρχε μικρότερος κίνδυνος για καρδιοαγγειακές νόσους σε όσους είχαν σκύλο και ειδικότερα για τους ιδιοκτήτες κυνηγετικής ράτσας.

Ο μειωμένος κίνδυνος φαίνεται να οφείλεται στονενεργό τρόπο ζωής που έρχεται μαζί με έναν σκύλο, καθώς και στο γεγονός πως το αγαπημένο μας ζώο έχει την ικανότητα «να μας προστατέψει» από τις καρδιοαγγειακές παθήσεις, αυξάνοντας την κοινωνική μας συναναστροφή, αφού ένα κατοικίδιο απαιτεί τις βόλτες του ή αλλάζοντάς μας το μικροβίωμα του εντέρου.

Το μικροβίωμα είναι μια συλλογή από μικροσκοπικά είδη που ζουν στο έντερο του ανθρώπου. Πιστεύεται πως είναι κάτι που ίσως να επηρεάζεται από τους σκύλους καθώς αυτοί αλλάζουν την καθαριότητα του περιβάλλοντος ενός σπιτιού και τους εκθέτει σε βακτήρια που μπορεί να μην «συναντούσαν» σε άλλη περίπτωση.

depositphotos 13815552 stock photo a girl and her dogs

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι ιδιοκτήτες σκύλων είχαν κατά 33% μειωμένες πιθανότητες να πεθάνουν και 11% να πάθουν έμφραγμα. Όσον αφορά αυτούς που έχουν σκύλους κυνηγητικής ράτσας, όπως τεριέ, ριτρίβερ και ιχνηλάτες, έχουν ακόμη λιγότερες πιθανότητες. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.