ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ραντεβού στα τυφλά πλήκτρα…

Tweet
Share
Tweet
Share

«Γνώρισα μια κοπέλα η οποία ήταν σαδομαζοχίστρια. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά μέχρι που αποφάσισε ότι μετά το σεξ ήθελε να με μαστιγώνει. Τέλος πάντων, αποτέλεσμα ήταν ύστερα από 3 μήνες να με έχει σαπίσει στο ξύλο και έτσι την χώρισα» εξομολογείται την εμπειρία του ένας «ξυλοφορτωμένος» χρήστης. «Μάλλον δεν με βοηθάει η ηλικία μου, είμαι 44 ετών, εμφανίσιμος, ελεύθερος άνετος οικονομικά και ψάχνω κάτι σοβαρό με προοπτική οικογενείας και φυσικά δεν θέλω χωρισμένες με παιδιά.

Αυτές που μου αναλογούν είναι παντρεμένες η χωρισμένες η αν είναι ελεύθερες δεν βλέπονται και για αυτό εξάλλου είναι ανύπαντρες» σχολιάζει χωρίς να αναλογίζεται γιατί εκείνος είναι ανύπαντρος (ενώ θα ήθελε να είναι παντρεμένος) στην ηλικία των 44. «Τον αγάπησα, τον ερωτεύτηκα τρελά, ζήσαμε μαζί δυο υπέροχα χρόνια και μετά εκείνος εξαφανίστηκε με μια άλλη..» Για να διαβάσει κανείς από κάτω την απάντηση μιας ακόμη πληγωμένης ψυχής: «Κι εμένα το ίδιο μου έκανε. Μήπως ήταν ο ίδιος;». Γιατί δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι δακρύβρεχτες ιστορίες γυναικών που δηλώνουν πληγωμένους από άνδρες χωρίς αισθήματα. Το Penna συγκέντρωσε ορισμένα σχόλια χρηστών από site γνωριμιών τα οποία έχουν μπει στη ζωή μας πιο δυναμικά από όσο νομίζαμε. Τα στερεότυπα όμως δεν αλλάζουν ποτέ από ότι φαίνεται. Και αυτό γιατί οι γυναίκες αδυνατούν να τα διαψεύσουν. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όποιο μέσο και αν χρησιμοποιούμε.

bl1

Για κάθε πρόταση που γράφει ένας άνδρας, η γυναίκα γράφει δύο. Σύμφωνα με τα στατιστικά της ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ ανδρών και γυναικών σε site γνωριμιών, το 2014 οι άνδρες έστειλαν σε ένα μόνο site 691 μηνύματα για να λάβουν απαντήσεις μέσω… 1.374 μηνυμάτων από το άλλο φύλο.

Παρά το πέπλο πουριτανισμού που σκεπάζει ακόμα την ελληνική κοινωνία και παρά το γεγονός ότι oι ιστοσελίδες γνωριμιών παραμένουν ζήτημα ταμπού στην χώρα μας, αποκτούν δειλά δειλά ολοένα και περισσότερους «φίλους». Με την ελπίδα να βρουν τον έρωτα της ζωής τους οι χρήστες είναι άτομα κάθε ηλικίας, ωστόσο οι συχνότεροι χρήστες είναι μεταξύ 20 και 30 ετών. Τα πληκτρολόγια «παίρνουν φωτιά» κυρίως το βράδυ από τις 10μ.μ. έως τις 2π.μ.

bl2

Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται, όπως επισημαίνουν διαχειριστές τέτοιων ιστοσελίδων, λίγες ημέρες πριν και μετά την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τον Φεβρουάριο. Από την άλλη, επιστημονική έρευνα του Simon Fraser University υποστηρίζει ότι δεν είναι ο γλυκανάλατος Άγιος που ευθύνεται για την αύξηση της δραστηριότητας, αλλά τα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών. Αυτά (σ.σ. τα επίπεδα τεστοστερόνης) ενισχύονται κατά τους δροσερούς και κρύους μήνες του χρόνου δηλαδή τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Διαχειριστές ελληνικών ιστοσελίδων ωστόσο επιμένουν ότι η κίνηση αυξάνεται κατά τουλάχιστον 25% τον Φεβρουάριο, πέριξ της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Την ίδια στιγμή ο κατάλογος των ιστοσελίδων που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα μακρύς. Λέξεις όπως parea, sxeseis, mymatch, erodate, goomena, perfectdate, dateplanet, milamou μπορούν να σε βάλουν στον μαγικό κόσμο του ραντεβού στα τυφλά. Διαθέσιμες είναι και ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν αναλυτικές λίστες με τα site γνωριμιών. Ώστε κανείς να μπει σε πολλά, αν χρειαστεί.

Οι πιο διστακτικοί καθυστερούν να βάλουν προσωπικά στοιχεία, ενώ οι πιο τολμηροί είναι αυτοί που κερδίζουν, όπως αποκαλύπτουν διαχειριστές τέτοιων site.

Όπως σε όλες τις δραστηριότητες που επιτρέπουν στους ανθρώπους να κρύβονται πίσω από μια οθόνη έτσι κι εδώ υπάρχουν και αυτοί που προσποιούνται. Και αν αρχίσει η προσποίηση πριν ακόμα το πρώτο ραντεβού, τα πράγματα δεν προμηνύονται πολύ ευοίωνα...

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman