ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Alfa Romeo: Legend, Culture

Tweet
Share
Tweet
Share

Στο βιβλίο Alfa Romeo: Legend, Culture, Passion από τον Stefano d'Amico περιγράφεται η συναρπαστική ιστορία της Alfa Romeo η οποία ξεκίνησε το 1910, όταν η Cavalier Ugo Stella απέκτησε τις μετοχές της Società Italiana Automobili Darraq, μιας γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Έκτοτε θα γινόταν ένα από τα πιο εμβληματικά ιταλικά εμπορικά σήματα αυτοκινήτου, το βιβλίο είναι ένα αφιέρωμα στην εξαιρετική αριστεία του σχεδιασμού, της μηχανικής και της τεχνολογίας,  που καθιέρωσε γρήγορα τη φήμη της Alfa σε όλο τον κόσμο.

 

Rizzoli

Σχεδόν 113 χρόνια αργότερα, η Alfa συνεχίζει να εκπλήσσει με αυτοκίνητα όπως το 4C, οπότε ο χρόνος φαίνεται να είναι ώριμος για ένα πλήρες φόρο τιμής στη θρυλική μάρκα. Το Alfa Romeo: Legend, Culture, Passion από τον Stefano d'Amico, πρόεδρο του Ιταλικού Μητρώου Διεθνών Ομάδων της Alfa Romeo για 34 χρόνια, είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον οίκο Rizzoli.

Rizzoli

Ο D'Amico, καλύπτει ολόκληρη την ιστορία του εμπορικού σήματος με εκτεταμένη χρήση σπάνιων ιστορικών και αρχειακών στοιχείων, πολλά από τα οποία δημοσιεύονται στο βιβλίο για πρώτη φορά. Ο Mario Andretti, ο μοναδικός οδηγός που κέρδισε ποτέ το Indianapolis 500, το Daytona 500 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1, που οδήγησε στην εργοστασιακή ομάδα της Alfa, προλογίζει το βιβλίο.

Rizzoli

Η Alfa Romeos εδώ και πολλά χρόνια είναι η αγαπημένη μάρκα των συλλεκτών και το δεύτερο μισό του βιβλίου επικεντρώνεται σε 80 διαφορετικά αυτοκίνητα από ιδιωτικές συλλογές που χρονολογούνται από την πρώτη Alfa που κατασκευάστηκε το 1910 μέχρι τα τελευταία μοντέλα. Οι εξαιρετικές φωτογραφίες συνοδεύονται από κείμενα και αρχειακά ντοκουμέντα.

Rizzoli

Στο βιβλίο αυτό, θα ανακαλύψετε ότι ο Enzo Ferrari ίδρυσε την Scuderia Ferrari το 1929 ως μια ομάδα αγώνων της Alfa Romeo, πολύ πριν το πρώτο αυτοκίνητο Ferrari δει το φως της ημέρας. Η Alfa κατέχει τον παγκόσμιο τίτλο των πιο ανταγωνιστικών κερδών οποιασδήποτε μάρκας στον κόσμο, γεγονός που προκάλεσε τον Henry Ford να δηλώσει: "Όταν βλέπω μια Alfa Romeo να περνάει, της βγάζω το καπέλο μου!"

Alfa Romeo

Από την ταινία Contempt με πρωταγωνιστή την Brigitte Bardot στο The Graduate to Quantum of Solace, η Alfa,  είναι τόσο δημοφιλής και αποτελεί την πιο εμβληματική μάρκα, για δημιουργικούς τύπους με το όνειρο κάποια μέρα να την οδηγήσουν

Rizzoli

Τέλος, αν έχετε ήδη μια Alfa ή περιμένετε να αποκτήσετε μια κάποια μέρα, αυτό είναι ένα βιβλίο που θα θέλετε να έχετε στο ράφι σας.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman