ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η απόφαση που θα κρίνει το μέλλον του Airbnb

Tweet
Share
Tweet
Share

Η απόφαση αργεί βασανιστικά. Το πράγμα όμως δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο θα πρέπει όπου να΄ ναι να αποφασίσει εάν θα υπογράψει η όχι έως την ερχόμενη εβδομάδα. Όπου και να γύρει όμως, η ζυγαριά, ο κυβερνήτης θα γράψει ιστορία. Κι αν η απόφαση είναι να τεθεί εκτός νόμου το Airbnb τότε θα μιλάμε για ιστορικό γεγονός με αισθητές συνέπειες.

Οι Financial Times υπενθυμίζουνότι οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν ήδη δικαίωμα να επιβάλουν πρόστιμο έως και 7.500 δολάρια σε όποιον νοικιάσει το σπίτι του μέσω του Airbnb χωρίς να το δηλώσει. Το τελευταίο με τη σειρά του προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να αποφύγει το μοιραίο: από την υπόσχεση ότι θα αλλάξει το σύστημα εγγραφής, ώστε να μην μπορεί να νοικιάζουν οι ιδιοκτήτες πάνω από ένα σπίτι έως την πρόθεσή του να πληρώσει 90 εκατομμύρια δολάρια φόρους μόνο για το 2016.

Η αξία του Airbnb, ενός από τα μεγαλύτερα success story της Σίλικον Βάλεϊ, εκτιμάται στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Τι θα σηματοδοτούσε η απαγόρευση στη Νέα Υόρκη; Την έξοδο από μια μεγάλη αγορά και την αποδυνάμωση μιας τάσης που εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο και πιο πολλές πόλεις του κόσμου – από το Βερολίνο ως το Σαν Φρανσίσκο όπου γεννήθηκε η επιχείρηση. Μια τέτοια εξέλιξη θα απομάκρυνε το ενδεχόμενο εισόδου του Airbnb στο χρηματιστήριο.

Εξ ου και η έκκληση του μάνατζερ του Airbnb Κρις Λίχεϊν: «Ο Κουόμο δεν πρέπει να λυγίσει στο λόμπι των ξενοδόχων και να θέσει βέτο στο νόμο». Η απάντηση του κυβερνήτη θα δοθεί σε λίγες ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman