ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το βίντεο της ντροπής από τη Μόρια που κάνει τον γύρο του κόσμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Εθισμένη στην συσκότιση της αλήθειας-κοινώς στο ψέμμα- και την επικοινωνιακή κατάχρηση, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε μόλις πριν από λίγες ημέρες με τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Μουζάλα και τον επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Γιώργο Κυρίτση, ότι όλοι οι πρόσφυγες ενόψει της σφοδρής κακοκαιρίας που ενέσκηψε ήταν ασφαλείς και σε ζεστά καταφύγια. 

Η αλήθεια αποδείχθηκε διαφορετική. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού ξεπαγιάζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. 

Απτή απόδειξη ένα αυτοσχέδιο βίντεο που τράβηξε πρόσφυγας στη Μόρια της Λέσβου το οποίο κάνει το γύρο των μέσων όλου του κόσμου και αποτυπώνει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, την ώρα που η κυβέρνηση, εκτός από την κρατική ΕΡΤ, απαγορεύει την πρόσβαση σε δημοσιογράφους να πλησιάσουν τις εγκαταστάσεις.

Ο πρόσφυγας, ο οποίος πιθανότατα -λόγω της γαλλικής γλώσσας που χρησιμοποιεί- είναι από την Αλγερία ή το Μαρόκο, ξεκινά το βίντεο που τράβηξε με το κινητό στις 7 Ιανουαρίου, υποτιτλίζοντας: «Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι».

Kαι συνεχίζει διερωτώμενος: «Γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε από εδώ; Γιατί να ζούμε εδώ σε αυτές τις συνθήκες; Σε αυτές εδώ τις συνθήκες! Είναι αδύνατον, Θεέ μου! […] Είναι φυσιολογικό αυτό;! […] Δεν μπορούμε να ζούμε σαν στοιβαγμένα πτώματα. Είναι λογικό να ζούμε εδώ; Αφήστε μας να φύγουμε! Γιατί κρατάτε τους ανθρώπους εδώ; Ακόμη και τα σκυλιά ζουν καλύτερα! Κοιτάξτε πώς είμαστε, κοιτάξτε μας εδώ πέρα. Είναι αυτό λογικό, ε; Κερδίζετε με εμάς, κάνουν χρήματα από εμάς. Κοιτάξτε, κοιτάξτε... Τι είναι λογικό εδώ μέσα;».

"Δεν είναι καλή η κατάσταση στα hot spot" παραδέχθηκε εκ των υστέρων ο κ. Μουζάλας. Δεν αρκεί. Εντάξει, το εμπεδώσαμε ότι οι αρχές κρατούν τους πρόσφυγες/μετανάστες υπό άθλιες συνθήκες προκειμένου να μην ξεθαρρεύουν όσοι περιμένουν στις απέναντι ακτές, αλλά, δεν μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα αλλοιώς, ώστε αυτοί οι δυστυχισμένοι να τη βγάζουν στοιχειωδώς ανθρώπινα;

Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, δεν δικαιούνται ούτε στο ελάχιστο να καμαρώνουν για τον ανθρωπισμό των Ελλήνων.  

Δείτε το βίντεο της διαμαρτυρίας εδώ: 

 

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman