ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτή είναι η ακτινογραφία του Ελληνικού Δημοσίου

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τα χρόνια βαραίνουν πάνω στις πλάτες του αργοκίνητου ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο ο μέσεος ηλικιακός όρος, έχει αρχίσει να παίρνει την πάνω βόλτα όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία-ακτινογραφία για το προσωπικό του ελληνικού κράτους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Καθημερινή στο ελληνικό Δημόσιο εργάζονται 195.575 διοικητικοί υπάλληλοι, 352.969 γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, ένστολοι και κληρικοί, 78.506 στρατιωτικοί και 67.784 στελέχη Σωμάτων ασφαλείας. Σύνολο, 694.834.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, το 70% των υπαλλήλων είναι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, ιατροί και νοσηλευτές, ενώ το 30% επί του συνολικού αριθμού απασχολούνται σε φορείς του υπουργείου Παιδείας.

Ο ηλικιακός μέσος όρος των δημοσίων υπαλλήλων είναι μάλλον υψηλός καθώς αγγίζει τα 45,3 έτη έναντι 43,1 έτη που ήταν τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία μελέτης που πραγματοποίησαν τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο... γερνάει οφείλεται στις μειωμένες προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των μνημονιακών περιορισμών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο και τα στοιχεία που αφορούν το εκπαιδευτικό επίπεδο των εργαζομένων. Έτσι από τους πάνω από μισό εκατομμύριο υπαλλήλους, ένα ποσοστό 39,79% (225.086) έχουν πανεπιστημιακοί εκπαίδευση, ενώ 145.048 είναι ειδικών θέσεων, που σημαίνει ότι αποφοίτησαν από ειδικές σχολές (25,64%).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.