ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Tο Παγκόσμιο Χρέος σπάει τα ρεκόρ

Tweet
Share
Tweet
Share

Στο επίπεδο ρεκόρ των 217 τρισεκ. δολαρίων ή στο 327% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ανήλθε το Παγκόσμιο Χρέος το πρώτο τρίμηνο του 2017 σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

Αύξηση που οφείλεται κυρίως στο δανεισμό των αναδυόμενων αγορών σύμφωνα με την έκθεση, αφού το συνολικό χρέος στις ανεπτυγμένες χώρες έχει αυξηθεί κατά 3 τρισεκ. δολάρια στα 56 τρισεκ. δολάρια.

Στην Κίνα αντιστοιχούν 2 τρισεκ. δολάρια της αύξησης, με το χρέος της χώρας να ανέρχεται στα 33 τρισεκ. δολάρια, κυρίως λόγω του δανεισμού των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο προειδοποιεί πως η διαρκής αύξηση του χρέους θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και θα δημιουργήσει κινδύνους για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Παράλληλα, προειδοποιεί για κινδύνους από τις βραχυπρόθεσμες αποπληρωμές χρέους καθώς οι αναδυόμενες αγορές κατέχουν περισσότερα από 1,9 τρισεκ. δολάρια ομολόγων και δανείων που λήγουν έως τα τέλη του 2018, με το 15% αυτών να έχουν νόμισμα αναφοράς το δολάριο.

Κίνα, Ρωσία, Κορέα και Τουρκία έχουν τις μεγαλύτερες αποπληρωμές χρέους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman