ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το σπίτι, η πιο δημιουργική «φυλακή»

Tweet
Share
Tweet
Share

Του Πάνου Τσαγκαράκη

Το σύνθημα της κυβέρνησης «Μένουμε Σπίτι» σίγουρα δεν ακούγεται ελκυστικό, ούτε ευχάριστο για τον κόσμο και ιδιαίτερα για τη νεολαία, ακούγεται μάλλον σαν καταδίκη εγκλεισμού τους σε φυλακή. Όσο, όμως, δύσκολο και να είναι για μερικούς να το κατανοήσουν και να το αποδεχτούν, τόσο  είναι χωρίς καμία αμφισβήτηση επιβεβλημένο, για να αποφευχθεί η μετάδοση του φονικό ιού, covid-19. Άλλωστε στο σπίτι μας παροτρύνει η κυβέρνηση και οι ειδικοί να μείνουμε, όχι στη φυλακή.

Δείτε το σαν μια ευκαρία να δημιουργήσετε κάτι, από το πιο απλό έως το πιο σύνθετο. Δείτε το σαν μια πρόκληση να ξεπεράσετε τον εαυτό σας.

Ακόμα και μεγάλοι καλλιτέχνες που έκαναν φυλακή, όπως για παράδειγμα ο Johnny Cash, ήταν δημιουργικός, έγραψε το καταπληκτικό Folsom Prison Blues" Και περιόδεψε μια σειρά από φυλακές δίνοντας συναυλίες για τους κρατούμενους. Μεγάλη ψυχή!

Σκέφτηκα, λοιπόν, να σας περιγράψω τα δικά μου συναισθήματα και αντίδραση για το «μένουμε σπίτι».

Σαν άνθρωπος που μια ζωή χρησιμοποιούσε το σπίτι του σαν ξενοδοχείο, δηλαδή μόνο για να κοιμηθεί, αφού τελειώνοντας τη δουλειά μου, αντί να γυρίσω σπίτι μου, όπως κάνουν οι περισσότεροι  άνθρωποι, πήγαινα κάπου να φάω και να συναντήσω κάποιο φίλο μου ή την σύντροφο μου και να περάσω το υπόλοιπο της ημέρας socializing.   

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πόσο δύσκολο είναι για ένα τέτοιο τύπο ανθρώπου να του επιβάλλει ξαφνικά κάποιος να μείνει όλη μέρα σπίτι του. Αλλά, όπως έλεγε ο Δαρβίνος «Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές».

Είναι πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, πέραν του τετριμμένου «ανοιξτε ένα βιβλίο και διάβασε», καλό είναι αυτό άλλα δεν μπορεί ένας δημιουργικός και ενεργητικός άνθρωπος να διαβάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Μην βλέπετε τηλεόραση, προσπαθείστε να είστε απασχολημένοι όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Κάντε οτιδήποτε θα σας κάνει να νιώσετε δημιουργικά κάτι, που θα σας κάνει να αισθάνεστε σαν υπεύθυνος άνθρωπος και χρήσιμος για την κοινωνία, μην περιμένετε να σας πει κανείς «μπράβο», θα ξέρετε ότι κάνατε το χρέος σας και, πιστέψτε με δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα.

Τέλος, ο J. F, Kennedy, είχε πει σε ένα λόγο του προς τους συμπολίτες του αμερικανούς «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου.»

Όταν όλα θα έχουν τελειώσει και θα επανέλθουμε στην κανονική ζωή μας. τότε, θα είμαστε όλοι κερδισμένοι και άλλοι άνθρωποι!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman