ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

13 κορυφαίες αγορές φαγητού στον κόσμο

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ανακάλυψη τοπικών νοστιμιών και εδεσμάτων μπορεί να αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας σε μια πόλη. Στη συνέχεια, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές αγορές φαγητού του κόσμου από το Τόκυο, την πόλη με τα περισσότερα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin έως το Μπουένος Άιρες και το Σάο Πάολο.

Βαρκελώνη, Ισπανία

varke

Η παραδοσιακή κουζίνα της Καταλονίας σε περιοχές όπως η συνοικία Barri Gòtic, είναι γεμάτη από διάφορα εστιατόρια tapas και η αγορά από φρέσκα προϊόντα Boqueria. Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη με εδέσματα όπως παστά χοιρινά, αλλαντικά και ζαμπόν Serrano από την ενδοχώρα έως φρέσκα ψάρια της Μεσογείου.   

Μπολόνια, Ιταλία

italia

Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε τις περίφημες ταλιατέλες alla Bolognese αλλά και ποικιλίες φρέσκων τυριών στην αγορά Mercato di Mezzo και τα οικογενειακά καταστήματα του Quadrilatero όπου μπορείτε να απλαύσετε το παγωτό σας αργά το βράδυ.

Μπριζ, Βέλγιο

velgio

Εκτός από τις διάσημες βάφλες με σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και φρούτα, η πόλη του Βελγίου είναι διάσημη και για τις κορυφαίες σοκολάτες της. Όπως για παράδειγμα τα σοκολατένια εδέσματα του The Chocolate Line, όπου μπορείτε να απολαύσετε μερικούς από τους πιο ασυνήθιστους συνδυασμούς (και ανάμεσά τους και αυτή η σοκολατένια τράπουλα).

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

arge

Η αγορά της πόλης είναι φημισμένη για τη μεγάλη ποικιλία από κρέατα, στα διάσημα parilladas της, και τα ποιοτικά κρασιά σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Αλλά και για τα αμέτρητα παράνομα υπαίθρια μαγαζιά φαγητού, που έχουν καταφέρει πάντως να ενθουσιάσουν τους ταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια.

Ενσενάδα, Μεξικό

mexi

Η αγορά της πόλης έγινε διάσημη μεταξύ των επισκεπτών του Μεξικού για τα πιάτα tacos με ψάρι, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1958. Το πιάτο παραμένει ακόμα και σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλής στην περιοχή, έχοντας εμπλουτιστεί με διάφορους συνδυασμούς.

Τζορτζ Τάουν, Πενάνγκ, Μαλαισία

malai

To Πενάνγκ θεωρείται η πρωτεύουσα του φαγητού της Μαλαισίας. Το 2014, μάλιστα, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων του Lonely Planet. Τα μαγαζιά της περιοχής συνδυάζουν την παραδοσιακή κουζίνα της Μαλαισίας με κινεζικές και ινδικές επιρροές και πιάτα που χρονολογούνται εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Λονδίνο, Ην. Βασιλείο

lon

Τα τελευταία χρόνια το Λονδίνο έχει μεταμορφώσει την αγορά φαγητού του. Σήμερα στην πόλη συναντώνται δύο από τα 10 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, τα Dinner και  The Ledbury.

Λυών, Γαλλία

lion

Σύμφωνα με τον Guardian, η Λυών θεωρείται η γαστρονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας για τα τελευταία 76 χρόνια. Στην πόλη μπορείτε να συναντήσετε από υπερπολυτελή εστιατόρια έως γραφικά καταστήματα, αλλά και την «παλαιότερη pub του κόσμο», την Trois Gaules.

Μαράκες, Μαρόκο

maroko

Η αγορά του Μαρακές συνδυάζει γεύσεις από την Γαλλία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Στους πάγκους των υπαίθριων αγορών μπορείτε να απολαύσετε όλη τη διάρκεια της ημέρας τοπικές λιχουδιές όπως τα mergez. Στην πόλη επίσης έχουν δημιουργηθεί αρκετά πολυτελή εστιατόρια.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

hpa

Εδώ μπορείτε πραγματικά να βρείτε τα πάντα. Πιάτα από όλο τον κόσμο, αγορές και εστιατόρια για όλες τις προτιμήσεις. Η πόλη είναι γεμάτη με εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, αλλά μπορείτε άνετα να προτιμήσετε ένα γρήγορο hot dog.

Σάο Πάολο, Βραζιλία

sao

Πέρα από την παραδοσιακή κουζίνα της πόλης, τα τελευταία χρόνια η αγορά φαγητού του Σάο Πάολο έχει δεχθεί τις επιρροές του Ιταλικού, του Ιαπωνικού και του Λιβανέζικου πληθυσμού της πόλης. Η πιο μεγάλη αγορά της πόλης είναι το Bar do Mané, ιδιαίτερα γνωστή για τα τεράστια σάντουιτς με μορταδέλα και λιωμένο τυρί.

Σιγκαπούρη

siga

Η αγορά φαγητού της πόλης έχει δεχθεί τα κολακευτικά σχόλια διάσημων κριτικών φαγητού από όλον τον κόσμο. Συνδυάζει άλλωστε παραδοσιακά τοπικά εδέσματα με πολύ χαμηλές τιμές.

Τόκυο, Ιαπωνία

iapw

Η πόλη με τα 267 εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin βασίζεται πάνω στην κατανάλωση ψαριού. Στην αγορά Tsukiji, όπου πωλούνται καθημερινά πάνω από 2 εκατομμύρια κιλά ψαριών,  μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα σούσι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman