ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

5 παλιές ταινίες με αριστοτεχνικές ληστείες που πρέπει να δείτε

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ένοπλη, κινηματογραφική ληστεία, όταν γίνεται σωστά, είναι ένα κλασικό κοκτέιλ, από το σοβαρό ύφος της, το υποκριτικό ταλέντο του πρωταγωνιστή, τα cool αυτοκίνητα, το πιστολίδι με μέτρο και, φυσικά, πολύ όμορφες γυναίκες, δηλαδή, τα στοιχεία ενός κοκτέιλ, που καθηλώνουν τον θεατή.

Κατά μία έννοια όλες οι ταινίες του James Bond εμπεριέχουν μεγάλες ληστείες, αλλά θα τις αφήσουμε κατά μέρος και θα επικεντρωθούμε σε πέντε ταινίες, που θα πρέπει να είναι στην λίστα των ταινιών, που θα θέλατε να δείτε, τις μεγάλες νύχτες του χειμώνα που έρχεται: 

1.) THE ITALIAN JOB

Η ταινία του 1969, με τον αριστοτεχνικό Michael Caine, τα έχει όλα, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του και είναι στην κορυφή της προτίμησης μας. Και οπωσδήποτε δεν μιλάμε για το remake της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg. 

Paramount

2.) DANGER: DIABOLIK

Εντάξει, μπορεί να είναι Ιταλικής παραγωγής και οι διάλογοι δεν είναι ακριβώς του «Σαίξπηρ», αλλά σχεδόν κάθε σκηνή είναι πολύ cool.

Paramount

3.) LOCK, STOCK AND TWO SMOKING BARRELS

Η καλύτερη τα ταινία του Guy Ritchie, σε στυλ έγκλημα – κωμωδία, μέσω της οποίας ο Jaston Statham, έγινε γνωστός διεθνώς και ξεκίνησε μια σειρά ταινιών με το ίδιο στυλ.

PolyGram

4.) THE THOMAS CROWN AFFAIR

Ο Steve McQueen στα καλύτερά του ως ένας δισεκατομμυριούχος που βαριέται την καθημερινότητα του και σχεδιάζει μια λαμπρή ληστεία για να περάσει η ώρα του. Η Faye Dunaway επίσης, είναι πολύ καλή στον ρόλο της.

United Artists

5.) SEXY BEAST

Ο Ben Kingsley πήρε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την αριστοτεχνική απεικόνιση του γκάνγκστερ Don Logan σε μια ταινία που θεωρείται ως μία από τις καλύτερες βρετανικές ταινίες που έγινε ποτέ.

Fox Searchlight

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman