ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Επικίνδυνο το παιχνίδι "Εξαφανίσου για 72 ώρες"

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ μετά τις εξαφανίσεις δύο παιδιών στην Αττική τα οποία τελικώς ανακαλύφθηκαν, με τη συνδρομή του Cyber Alert.

Ο λόγος δεν είναι άλλος, από ένα επικίνδυνο παιχνίδι που έχει ξεκινήσει να παίρνει διαστάσεις στην Ευρώπη μέσω των social media και προτρέπει τους ανήλικους να εξαφανίζονται για 72 ώρες.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόσφατα χάθηκαν στην Αττική δύο ανήλικοι, ένας 17χρονος και μια 15χρονη, οι οποίοι εξαφανίστηκαν χωρίς να υπάρχει καμία προφανής εξήγηση.

Οι γονείς ενημέρωσαν αμέσως την ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσω του προφίλ που είχαν στο Facebook οι δυο εξαφανισθέντες να γίνει τελικώς εφικτός ο εντοπισμός τους.

Αναφορικά με την πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» της αρμόδιας Διεύθυνσης, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 6ης Μαΐου, από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ανήλικος 17χρονος, κάτοχος λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε φύγει από το σπίτι του από την προηγούμενη ημέρα, προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοείτο.

Αντιστοίχως, στη δεύτερη περίπτωση, στο Κέντρο, διαβιβάστηκε απογευματινές ώρες του Σαββάτου (23 Μαΐου) από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής καταγγελία, ότι ανήλικη 15χρονη, κάτοχος και εκείνη λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε επίσης εξαφανιστεί από το σπίτι της, χωρίς να αφήσει ίχνη.

Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων και την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε σημείο διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσαν στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν τα δυο παιδιά.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση εγείρει πολλά ερωτηματικά και ανησυχία μήπως το παιχνίδι που έκανε την εμφάνισή του στην Ευρώπη μέσω των social media και έχει να κάνει με την εξαφάνιση ανηλίκων για 72 ώρες, ήρθε και στην Ελλάδα.

Πρόσφατα είχε σημάνει συναγερμός στη Γαλλία από την εξαφάνιση 13χρονης που «χάθηκε» για τρεις μέρες, η οποία επέστρεψε ευτυχώς καλά σπίτι της. Σύμφωνα με την αγγλική Mirror, από αυτήν την περίπτωση έγινε γνωστό το επικίνδυνο παιχνίδι.

Όπως είπε η 13χρονη, σύμφωνα με το RTL, κοίταγε εικόνες στο Ιντερνέτ και έπεσε πάνω σε αυτήν την επικίνδυνη πρόταση. 
Οι αρχές ωστόσο είπαν ότι η μικρή δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για το που ήταν ή να δώσει ονόματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην υπόθεση.

Η ουσία του παιχνιδιού, «Game of 72» όπως είναι γνωστό στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι η πρό(σ)κληση προς ανήλικους να εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν ίχνη, από 12, έως 72 ώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman