ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

... Και οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι

Tweet
Share
Tweet
Share

Η κρίση που βιώνουν οι περισσότεροι πολίτες μπορεί να είναι βαθιά, όπως όμως φαίνεται από τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας, οι πλούσιοι του κόσμου παραμένουν εύποροι και μάλιστα κερδίζουν περισσότερα. Ο παγκόσμιος πλούτος έφτασε τα 256 τρισεκατομμύρια δολάρια (αύξηση κατά 1,4% σε σχέση με πέρυσι), σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Credit Suisse, Global Wealth Report για το 2016.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους αφού το πλούσιο 1% κατέχει πλέον το 50,8% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ το 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 45,4%.

-Για να ανήκει κάποιος στο 10% των πλουσίων πάντως, χρειάζεται μόλις 71.600 δολάρια το χρόνο.

-Το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού φτάνει στο 89% του παγκόσμιου πλούτου.

-Την ίδια ώρα το 73% των κατοίκων της Γης έχει ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 10.000 δολάρια.

-Μάλιστα ο μισός πληθυσμός των ενηλίκων του πλανήτη δεν κερδίζει περισσότερα από 2.222 δολάρια το χρόνο.

-Το πιο φτωχό 20% του πλανήτη δεν ξεπερνά τα 248 δολάρια ανά έτος. Από τις ισχυρές οικονομίες του πλανήτη, οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι δύο: Οι ΗΠΑ διότι για 8η χρονιά καταγράφουν αύξηση του πλούτου με μέσο όρο ανά νοικοκυριό τα 344.700 δολάρια και η Ιαπωνία διότι η ανατίμηση του νομίσματος αύξησε τον πλούτο κατά 19%.

Ο μεγάλος χαμένος είναι η Βρετανία, αφού μετά το Brexit η ελεύθερη πτώση της λίρας, έκανε τη χώρα να χάσει 1,5 τρις δολάρια. Παρόλα αυτά η Βρετανία παραμένει μεταξύ των τριών πρώτων χωρών με τους περισσότερους πλούσιους. (μια από τις σχετικές ειδήσεις της χρονιάς στη Βρετανία ήταν ο γάμος της κόρης Ινδού μεγιστάνα που στοίχισε 70 εκατομ. ευρώ...). 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.