ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τσίπρας: Να σταματήσει το Αιγαίο να ξεβράζει τον πολιτισμό

Tweet
Share
Tweet
Share

Το τέλος της... ανθρωποθυσίας στη θάλασσα του Αιγαίου που ντροπιάζει τον πολιτισμό, ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τελετής στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, με αφορμή την αναχώρηση τριάντα μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ, για το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της ΕΕ.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι 30 μπροστά στους χιλιάδες πρόσφυγες, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό», είπε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Επιδιώκουμε, όμως, αυτή η σταγόνα να γίνει ρυάκι και μετά ποτάμι ανθρωπιάς και κοινής ευθύνης. Να σταματήσει το Αιγαίο να ξεβράζει τον πολιτισμό. Να σταματήσει αυτό το δράμα», επεσήμανε έχοντας πίσω του τη φωτογραφία με τις γιαγιάδες της Λέσβου που κρατούν στην αγκαλιά τους ένας βρέφος προσφύγων και το ταΐζουν. «Αυτή η εικόνα είναι το πρόσωπο της Ευρώπης. Σε αυτή θέλουμε να ζούμε. Όχι στην ευρώπη που υψώνει τείχη», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλες οι οικογένειες που έφυγαν «ευχαρίστησαν την Ελλάδα, όχι την κυβέρνηση, τον ελληνικό λαό. Ένα λαό που γνωρίζει από προσφυγιά. Μην ξεχνάμε η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση από μόνη της. Εντούτοις ο λαός άνοιξε την αγκαλιά του».

«Όλοι γίναμε μάρτυρες μια οργανωμένης διαδικασίας μετεγκατάστασης. μιας διαδικασία η οποία με συντεταγμένο τρόπο πρέπει να επιταχυνθεί για τους πρόσφυγες πολέμου», είπε.

«Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα δεν είναι η πόρτα εισόδου. Είναι μέρος του διαδρόμου. Η πόρτα εισόδου είναι η Τουρκία. Η πιο αποτλεσματική λύση προϋποθέτει συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία ώστε η ταυτοποίηση και η διαδικασία μετεγκατάστασης να γίνεται από τις τουρκικές ακτές για να σταματήσει το καθημερινό δράμα της απώλειας ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα του Αιγαίου» επεσήμανε.

«Να σταματήσει η ανθρωποθυσία στο Αιγαίο, να μη διαλυθεί το ευρωπαϊκό όραμα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι: «Αν αρχίσουμε να ξανασηκώνουμε τείχη μεταξύ των λαών, τότε αυτή η ελπίδα και αυτό το όραμα, που γεννήθηκε τότε, θα σβήσει».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman