ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μνημόνιο Συνεργασίας για προσέλκυση επενδύσεων στην Αττική

Tweet
Share
Tweet
Share

 Στην υπογραφή Μνημόνιο Συνεργασίας για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών προχώρησαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), Χρήστο Στάικο.

Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι ο συντονισμός της Περιφέρειας και της Enterprise Greece για την ανάδειξη της Αττικής ως επιχειρηματικού κέντρου, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα κοινωνικόοικονομικά χαρακτηριστικά της.

Συγκεκριμένα, τα δύο μέρη ανακοίνωσαν τρεις πρωτοβουλίες με βασική επιδίωξη τους την άμεση ενεργοποίηση του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας:

-Η πρώτη άφορα στην  συνδρομή της Enterprise Greece στην Περιφέρεια Αττικής και στη διευκόλυνση της διάχυσης της ιδέας της επιχειρηματικής ανακάλυψης. Ειδικότερα, προβλέπεται η ενεργοποίηση της Enterprise Greece στον τομέα τηςενημέρωσης, προετοιμασίας και υποστήριξης των επιχειρήσεων του κάθε κλάδου στο πλαίσιο της επιχειρηματικής ανακάλυψης κατ’ την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση πόρων της επενδυτικής προτεραιότητας 1β του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

-Η δεύτερη θα επικεντρωθεί στη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων προβολής του Αττικού Αμπελώνα σε δημοσιογράφους και opinion leaders από Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα και Ελβετία.

-Ενώ η τρίτη στη συνδιοργάνωση παρουσίασης και προβολής του Αττικού Αμπελώνα σε ξένες διπλωματικές αποστολές. 

«Εδραιώνουμε τη συνεργασία των δύο δημοσίων φορέων, με στόχο την ανάδειξη της Αττικής ως ενός διεθνώς αναγνωρισμένου επενδυτικού πόλου. Με τον τρόπο αυτό, με πράξεις και όχι λόγια, ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση της προώθησης των εξαγωγών για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας», δήλωσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ενώ από την δικη του πλευρά ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος ανέφερε ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης στρατηγικής προβολής των επιχειρηματικών ευκαιριών της χώρας μέσω της περαιτέρω δικτύωσης με τις περιφέρειες, τα επιμελητήρια και όλους τους τοπικούς φορείς εξωστρέφειας.

Στην κατεύθυνση αυτή, υλοποιεί και το πρόγραμμα Synergassia, σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας των περιφερειών με πολλαπλαστιακά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman