ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γ.Μουζάλας: Μακάρι να έρθούν οι Τούρκοι παρατηρητές

Tweet
Share
Tweet
Share

«Μακάρι να έρθούν οι Τούρκοι παρατηρητές» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, «διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρών στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex».

 

Μάλιστα, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά ως «διεθνή πρακτική», έπειτα από την υπογραφή συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους».

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε, τέλος, ότι είναι δύσκολο να αδειάσει η Ειδομένη καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα συντονισμού που έχουν παρατηρηθεί είπε ότι παρατηρείται αυτό που συμβαίνει και στους σεισμούς αλλά στη συνέχεια το χάος μπαίνει σε τάξη.

Π. Κουρουμπλής: Δεν αδειάζει εύκολα η Ειδομένη

Στην ίδια γραμμή όμως εμφανίστηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, ο οποίος από το Mega υποστήριξε ότι υπάρχουν δυσκολίες εκκένωσης της Ειδομένης, που απέδωσε στη συνειδητή επιλογή και επιθυμία των προσφύγων να συνεχίσουν το ταξίδι τους εκτός Ελλάδας.

Όπως σχολίασε, οι εγκαταστάσεις «είναι τραγικές, όμως οι άνθρωποι δεν θέλουν να φύγουν και επιμένουν να μένουν εκεί. Όταν ο άνθρωπος έχει στο μυαλό του κάτι και τον καθορίζει, δεν είναι εύκολο να τον πείσεις, η προσπάθεια γίνεται αλλά δεν είναι εύκολο» τόνισε.

«Δεν είναι εύκολο να αδειάσει η Ειδομένη, μπορεί να τους πάρει κανείς με το ζόρι; Όπου και να τους πας υπάρχει πάντα η επιθυμία να φύγουν, δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Εκτίμησε στο πλαίσιο αυτό, ότι πολλοί εγκλωβισμένοι προσδοκούν ότι μετά τις 17 Μαρτίου θα ανοίξουν τα σύνορα ώστε να φύγουν από την Ελλάδα της αλληλεγγύης μεν, της ύφεσης δε, και να προχωρήσουν προς την Γερμανία της ανάπτυξης.

Στο ερώτημα αν συμφωνεί με το άνοιγμα της Αμυγδαλέζας απάντησε: «εμείς πρέπει να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε οι συνθήκες παραμονής αυτών των ανθρώπων να μην θυμίζουν τίποτα που να δημιουργεί παρενέργειες ή διάφορες σκέψεις άλλου τύπου».

Ενώ αναφερθείς στην παρουσία Τούρκων στα νησιά έκανε λόγο για συμφωνία που εφόσον υλοποιηθεί θα αποτελέσει έναν τρόπο συνεννόησης ώστε να επιστρέφουν οι άνθρωποι στην Τουρκία.

«Να μην μας καταλαμβάνει πανικός, είναι μια συμφωνία που διευκολύνει τα πράγματα με βάση το καθεστώς που ζούμε σήμερα» είπε.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman