ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η παραπομπή Γεωργίου πυροδοτεί εντάσεις και σενάρια

Tweet
Share
Tweet
Share

Ανέβηκε ξαφνικά κατακόρυφα η θερμοκρασία μεταξύ Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή την επανεξέταση της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για χάλκευση των εθνικών λογαριασμών το 2009 γεγονός που σύμφωνα με τους επικριτές του, οδήγησε στην αδικαιολόγητη διόγκωση του ελλείμματος και την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο.

Την ίδια ώρα ωστόσο, το θέμα θέτει σε κίνηση τις τεκτονικές πλάκες της ΝΔ, όπου η σημερινή ηγεσία προσπαθεί με θεσμικούς ελιγμούς να ισορροπήσει ανάμεσα στο καραμανλικό στρατόπεδο που δηλώνει δικαιωμένο από τις εξελίξεις και τους σαμαρικούς, οι οποίοι αντεπιτίθενται.

Και ταυτόχρονα, πυροδοτεί εκ νέου τα σενάρια των επιλεκτικών σχέσεων μεταξύ του καραμανλικού χώρου και του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα.

 

Ακολουθώντας την γραμμή του Μαξίμου το οποίο άφησε ασχολίαστο το γεγονός, ο κ. Μητσοτάκης αναδιπλώθηκε μέσω συνεργατών του στην γραμμή της μετριοπάθειας διαμηνύοντας ότι «είναι πάγια θέση της ΝΔ να μη σχολιάζει αποφάσεις της δικαιοσύνης και να μην παρεμβαίνει στη λειτουργία της».

Ήταν ενδεικτική επ΄ αυτού η στάση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκο ο οποίος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιορίστηκε να δηλώσει: «Τονίστηκε και χτες. Η δικαιοσύνη είναι σεβαστή. Και όταν είναι αρεστή και όταν είναι δυσάρεστη. Ισχύει και στην περίπτωση του κ. Γεωργίου».

Σε θέση μάχης οι «Καραμανλικοί»

Παρά τη δεδομένη ικανοποίηση στην Παναγή Κυριακού, όπου βρίσκεται το στρατηγείο του Κώστα Καραμανλή, κατά πάγια τακτική, δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση αν και ο κ. Γεωργίου θεωρείται «κόκκινο πανί», εγκαλούμενος ότι αλλοίωσε τα θεμελιώδη δημοσιονομικά μεγέθη προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες του οικονομικού εκτροχιασμού στην διακυβέρνηση Καραμανλή.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο με στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, όπως ο πρώην εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ο οποίος δια του facebook έριξε το γάντι στην άλλη εσωκομματική πλευρά, λέγοντας: «περιμένω αντιδράσεις και σαφή τοποθέτηση από τη ΝΔ αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που κάλυπτε τον εν λόγω κύριο μετά μανίας αδιαφορώντας για την κυβέρνηση Καραμανλή στην οποία είχε την μεγάλη και απρόσμενη τύχη να μετάσχει το τελευταίο διάστημα».

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, έσπευσε να επισημάνει εμφατικά ότι «μετά το χαστούκι του Αρείου Πάγου στον περιβόητο κ. Γεωργίου ήρθε η ώρα της μιας και μοναδικής Εξεταστικής Επιτροπής, αυτής για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο».

Χ. Τρικούπη: Βολές κατά Δικαστικών κύκλων

Στο χορό, όμως προσχώρησε και το άμεσα ενδιαφερόμενο ΠΑΣΟΚ, το οποίο με αιχμηρή ανακοίνωση προς την πλευρά της Δικαιοσύνης, τόνιζε χθες το βράδυ:«Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η αναίρεση των αθωωτικών αποφάσεων των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων και η εκ νέου παραπομπή σε δίκη του τέως Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου.

Για πολλοστή φορά κύκλοι της δικαιοσύνης κλείνουν τα μάτια για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και διώκουν αυτούς που απλά τον διαπίστωσαν!!».

Πηγές της Χ. Τρικούπη σημείωναν μάλιστα, ότι «τα στοιχεία εκείνης της περιόδου έχουν ελεγχθεί διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα», κάνοντας υπαινικτικά λόγο για άδηλα«συμφέροντα» και κυοφορούμενους «πολιτικούς αρραβώνες». Επιμένοντας στην γραμμή του διμέτωπου αγώνα, το ΠΑΣΟΚ στηλίτευσε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι«συμφωνούν απόλυτα στην προσπάθεια της διαστρέβλωσης της αλήθειας» και συμπέρανε «Γι' αυτό και δεν αποδέχθηκαν πρόσφατα την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλες τις εξελίξεις στην οικονομία από το 2001 μέχρι σήμερα.»

Η απάντηση από τη ΝΔ, ήταν λακωνική.

«Ακόμη ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου, νυν προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ.

Και, δυστυχώς, για το ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Γιώργος Χατζηδημητρίου Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman