ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας ανήλικης έπεσε στα χέρια του ISIS

Tweet
Share
Tweet
Share

Όταν την έπιασαν μαζί με άλλες Γιαζίντι ομοεθνείς της ήταν μόλις 14 ετών. Οι τζιχαντιστές έριξαν κλήρο για να μοιράσουν τα κορίτσια κι εκείνη έπεσε στα χέρια ενός απάνθρωπου, αποκρουστικού εξτρεμιστή.

«Κάθε μέρα με βίαζε και με έδερνε. Κάθε μέρα. Προσπάθησα αρκετές φορές να βάλω τέρμα στη ζωή μου. 

Αφού τράβηξε κλήρο, που έγραφε το όνομά μου, ήρθε κάποιος τρομακτικός τύπος, με μακριά μαλλιά. Αηδίαζα και μόνον που τον έβλεπα, φοβόμουν...»

Η ανήλικη κοπέλα είπε ότι η μυρωδιά του βιαστή της ήταν ανυπόφορη και της προξενούσε αηδία. «Ο κόσμος θα αναρρωτιέται πώς μπορώ να λέω την ιστορία μου χωρίς να κλαίω. Πιστέψτε με, όμως, τα δάκρυά μου έχουν στερέψει», πρόσθεσε.

Οι σουνίτες εξτρεμιστές του «χαλιφάτου» επιτέθηκαν στους Γιαζίντι το καλοκαίρι του 2014. Σκότωσαν τους άνδρες και απήγαγαν τις γυναίκες και τα κορίτσια για να τις πουλήσουν στα σκλαβοπάζαρα ως σκλάβες του σεξ.

Η Έκλας κατάφερε, ευτυχώς, να αποδράσει κάποια στιγμή που ο βιαστής της είχε πάει να πολεμήσει. Μεταφέρθηκε σε καταυλισμό προσφύγων και τώρα ζει στη Γερμανία, όπου υποβάλλεται σε ψυχιατρική θεραπεία. Το όνειρό της είναι να γίνει δικηγόρος.

Ο Γιαζιντισμός είναι ένα συγκριτικό θεολογικό σύμπλεγμα τοπικών κουρδικών πίστεων, που περιέχει και ζωροαστρικά στοιχεία, καθώς και τμήματα του ισλαμικού σουφικού δόγματος. Από τα τέλη του 16ου και τις αρχές του 17ου αιώνα μουσουλμάνοι άρχισαν να κατηγορούν τους Γιαζίντι ως σατανιστές, λόγος για τον οποίο και οι τζιχαντιστές του ISIS προσπάθησαν να τους εξολοθρεύσουν. 

Δείτε το βίντεο του BBC

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.