ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τέσσερις θηλυκές γκάνγκστερ που έγραψαν τη δική τους ιστορία

Tweet
Share
Tweet
Share

Έχουμε δει σε ταινίες, στην  τηλεόραση, στον κινηματογράφο και στη λογοτεχνία, να υπάρχουν δεκάδες εμβληματικοί αρσενικοί μαφιόζοι που έγραψαν ιστορία, αλλά τι γίνεται με τις  θηλυκές γκάνγκστερ;

Οι γκάνγκστερ εμφανίστηκαν στη Σικελία στα μέσα του δέκατου όγδοου αιώνα. Η οργάνωση τους έγινε γνωστή ως η Σικελική Μαφία ή η Cosa Nostra,  προήλθε δε,  όταν καταργήθηκε η φεουδαρχία στην επικράτεια κατά την προσάρτησή της Σικελίας στη χώρα στις αρχές του αιώνα. Αν το σκεφτείτε, αυτό έχει πολλή λογική αφού η δομή αυτών των ομάδων ανταποκρίνεται σε ένα φεουδαρχικό σύστημα όπου οι ηγέτες συλλέγουν χρήματα από τους  ανθρώπους και έχουν τον έλεγχο σε αυτά τα εδάφη. Έτσι, όπως είδατε σε ταινίες όπως το Gangs of New York (2002) ή η γνωστή τριλογία του Godfather, η εικόνα του γκάνγκστερ, όπως την ξέρουμε στη φαντασία, προέρχεται από μια εποχή όπου η πόλη της Νέας Υόρκης γνώρισε κύμα μετανάστευσης κυρίως από την Ιρλανδία Ιταλία (κυρίως από τη Σικελία), όπου σχηματίστηκαν αυτές οι συμμορίες. Ωστόσο, μέχρι την δεκαετία του 1920 και στις αρχές της δεκαετίας του 1930, κατά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, δημιουργήθηκε ο όρος και ο χαρακτήρας του «γκάνγκστερ».

Τώρα, το ενδιαφέρον είναι ότι, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται για τους γκάνγκστερ, φαντάζονται άντρες με κοστούμια που περιβάλλονται από  σωματοφύλακες, αλλά τι γίνεται με τους θηλυκούς γκάνγκστερ που τρομοκρατούσαν επίσης τη χώρα; Αν και δεν είναι τόσο διάσημοι στη δημοφιλή ιστορία, υπήρξαν πολλές γυναίκες που έπαιξαν σημαντικούς ρόλους σε αυτές τις οργανώσεις που διαπράττουν βίαιες και αδίστακτες πράξεις. Εδώ είναι δέκα από τους πιο διάσημους θηλυκούς γκάνγκστερς, μερικοί από τους οποίους πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ, αλλά που ήταν βασικοί για την επιβίωση των συμμοριών τους.

Meet 4 Of The Most Ruthless Female Gangsters That Ruled The Mafia 1

Bonnie Parker

Δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για αδίστακτους θηλυκούς εγκληματίες χωρίς να αναφέρουμε τη Bonnie Parker που συνδέεται για πάντα με τον σύντροφό της Clyde Barrow και τη μακρά λίστα ληστειών και δολοφονιών κατά τη Μεγάλη Ύφεση. Η ιστορία της ζωής της είναι πολύ πιο σκούρα και πιο περίπλοκη από τη λαϊκή εκδοχή, η οποία την απεικονίζει ως μια ερωτική ερωτευμένη γυναίκα, η οποία ακολουθεί το ξέσπασμα του εγκλήματος του συντρόφου της. Η Bonnie ήταν το μεσαίο παιδί της Emma και του Robert Parker. Ο πατέρας της πέθανε όταν ήταν μόλις τέσσερα χρονών και η μητέρα της έπρεπε να εργάζεται για να φροντίσει για την οικογένειά της, αλλά η Bonnie ήθελε περισσότερα από όσα μπορούσε να της δώσει η μητέρα της. Τότε, λίγο πριν κλείσει τα δεκαέξι, συναντήθηκε με τον Roy Thornton (έναν άνθρωπο με τη δική του εγκληματική ιστορία που τελικά πέρασε τη ζωή του στη φυλακή) και τον ερωτεύτηκε στο σημείο ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο για να τον παντρευτεί. Ο γάμος τους δεν έμελε να διαρκέσει πολύ  και παρόλο που ποτέ δεν πήραν διαζύγιο, δεν είδαν ξανά ο ένας τον άλλον.

Έτσι, γνώρισε τον της Clyde Barrow.  Ήταν ένας νεαρός άνδρας που γεννήθηκε σε μια πολύ φτωχή οικογένεια, αλλά με πολλές φιλοδοξίες στη ζωή. Όπως η ιστορία πηγαίνει, συνάντησε τη Bonnie μέσω ενός αμοιβαίου φίλου και ήταν αγάπη με την πρώτη ματιά. Εκτιμάται ότι σκότωσαν συνολικά εννέα αστυνομικούς και ότι συμμετείχαν σε περισσότερες από δώδεκα ληστείες. Ωστόσο, το ξέσπασμα του εγκλήματος τους έληξε απότομα όταν έπεσαν σε παγίδα από την αστυνομία, όπου οι αστυφύλακες τους πυροβόλησαν και έβαλαν στο αυτοκίνητό τους φωτιά. Και οι δύο πέθαναν στην ενέδρα, αλλά η ιστορία τους θα παραμείνει στην φαντασία μας για πάντα.

Meet 4 Of The Most Ruthless Female Gangsters That Ruled The Mafia 2

Stephanie St. Clair

Επίσης, γνωστή ως Queenie ή Madame St. Clair, η Στεφανία ήταν από την Μαρτινίκα με τάση για εγκλήματα που έζησε στο Μανχάταν στις αρχές του 20ου αιώνα. Η ζωή της δεν ήταν πολύ εύκολη ... Ως νεαρή κοπέλα, η μητέρα της αρρώστησε και έπρεπε να εγκαταλείψει το σχολείο και να εργαστεί για μια πλούσια γαλλική οικογένεια. Αφού ο γιος τους προσπάθησε να τη βιάσει και η μητέρα της πέθανε, αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη Γαλλία, αλλά δεν βρήκε καλή δουλειά εκεί, έτσι έκανε ό, τι τόσοι άλλοι άνθρωποι εκείνη την εποχή, μετακόμισε στην Αμερική , τη γη της ευκαιρίας, αν και δεν ήταν όπως την περίμενε. Στη Νέα Υόρκη, γεμάτη ελπίδες και όνειρα, συναντήθηκε και ερωτεύτηκε έναν άνθρωπο που ονομάζεται Δούκας. Ωστόσο, αυτός ο άνθρωπος, προσπάθησε να την οδηγήσει στην  πορνεία, έτσι, θυμωμένη και πληγωμένη, κόλλησε ένα πιρούνι στο μάτι του και έφυγε από την πόλη. Αν νομίζατε ότι αυτό ήταν αρκετό για να σκοτώσει το πνεύμα της, είστε πολύ λάθος.

Στο δρόμο της έξω από την πόλη, το λεωφορείο στο οποίο βρισκόταν έπεσε σε ενέδρα από την  Ku Klux Klan και οι περισσότεροι μαύροι επιβάτες σκοτώθηκαν και κάηκαν, ενώ βιάστηκαν από πολλούς άνδρες. Επέζησε και αποφάσισε να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, αποφασισμένη να μην αφήσει κανέναν να την ποδοπατήσει. Έτσι, μαζί με το νέο της φίλο, ξεκίνησε την πώληση ναρκωτικών. Λίγους  μήνες αργότερα, είχε κάνει μια μικρή περιουσία, αλλά τα ήθελε όλα για τον εαυτό της, έτσι αποφάσισε να εργαστεί σόλο και δημιούργησε τη δική της συμμορία, η οποία ανέλαβε το Μανχάταν.

Αφού ο σύζυγός της προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα χρήματά της για να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση με τον εραστή της, τον σκότωσε και καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκισης. Στη συνέχεια, όταν απελευθερώθηκε, αποφάσισε να ξεκινήσει από την αρχή. Μετά από μια εγκληματική ζωή, ήθελε να κάνει καλό για άλλους ανθρώπους. Για παράδειγμα, κατέθεσε πολλές φορές εναντίον διεφθαρμένων αστυνομικών που ασχολούνταν με τη μαφία και στήριξε τον αγώνα των εργαζόμενων στην κοινότητα της, αλλά ίσως για αυτό που ο περισσότερος κόσμος τη  θυμάται ,είναι εκείνη κατά τη διάρκεια του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων, η οποία ήταν πολύ ενεργή μέχρι το θάνατό της το 1969 στην ηλικία των 82 ετών.

Meet 4 Of The Most Ruthless Female Gangsters That Ruled The Mafia 3

Ma Barker

Θεωρούμενη από τον J. Edgar Hoover ως "τον πιο φαύλο, επικίνδυνο και καταξιωμένο εγκληματικό εγκέφαλο της τελευταίας δεκαετίας", η Αριζόνα Donnie Barker, γνωστή ως Ma Barker, ήταν η αδίστακτη μητριά μιας από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες στις αρχές του εικοστού αιώνα. Μαζί με τον σύζυγό της και τέσσερις γιους, η οικογενειακή επιχείρηση Barker ξεκίνησε με ληστείες αυτοκινητοδρόμων που τελικά συνεπάγονταν φόνο και άλλα εγκλήματα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1910 και της δεκαετίας του 1920, η εγκληματική οικογένεια ήταν δημόσιος κίνδυνος και στο μάτι των διωκτικών αρχών, γεγονός που τελικά οδήγησε στην αυτοκτονία του μεγαλύτερου γιου, που ήθελε να απελευθερώσει τους αδελφούς του από τη φυλακή. Μετά από λιγότερο από μια δεκαετία στη φυλακή, ο Ma Barker επανενώθηκε με τον γιο της Fred και ξεκίνησε μια νέα ζωή στο έγκλημα..

Μετά από τέσσερα χρόνια, και οι δύο σκοτώθηκαν από το FBI τον Ιανουάριο του 1935. Μετά το θάνατό της, συζητήθηκε ο ρόλος της στην συμμορία που ξεκίνησε, με μερικούς να ισχυρίζονται  ότι δεν είχε καμία σχέση με τα εγκλήματα του γιου της, ενώ άλλοι ( όπως ο Χούβερ) ήταν πεπεισμένοι ότι ήταν στην πραγματικότητα ο ηγέτης πίσω από όλες τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν.

Meet 4 Of The Most Ruthless Female Gangsters That Ruled The Mafia 4

Kathryn Kelly

Στη δεκαετία του 1930, μια απαγωγή έπιασε την προσοχή της κυβέρνησης, του FBI και ολόκληρου του έθνους. Ο μεγιστάνας του πετρελαίου Charles F. Urschel  απήχθη από το σπίτι του κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού bridge. Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι αρχές ονόμασαν τον George aka γνωστό ως "Machine Gun" Kelly ως τον ένοχο, μαζί με την συμμορία του και την σύζυγό του, Kathryn Kelly. Τώρα, μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι δεν ήταν μόνο η σύζυγός του, αλλά ήταν στην πραγματικότητα το μυαλό πίσω από πολλές από τις ληστείες και τα εγκλήματα τους, δεδομένου ότι είχε μακρά ιστορία εγκλημάτων η Κέλι. Στην πραγματικότητα, πολλοί πιστεύουν ότι ήταν αυτή που έσυρε τον George aka στη ζωή του εγκλήματος.

Μετά από τρεις αποτυχημένους γάμους, ένας από τους οποίους ήταν με ένα επιτυχημένος παρασκευαστή νοθευμένων ποτών -  αλκοόλ που πέθανε σε μυστηριώδεις συνθήκες, συναντήθηκε με τον George aka και μαζί ξεκίνησαν μια νέα παράνομη οργάνωση. Αλλά επειδή αυτό ήταν ένα πολύ κοινό επιχειρηματικό εγχείρημα κατά τη διάρκεια της Απαγόρευσης, σύντομα συμμετείχαν στην επιχείρηση απαγωγής, η οποία αποδείχθηκε πολύ πιο κερδοφόρα, ειδικά όταν σχεδίαζαν διεξοδικά και άρπαζαν τους σωστούς ανθρώπους. Λέγεται ότι ο Kathryn ήταν εκείνη που αγόρασε το πολυβόλο του και εκείνη που δημιούργησε αυτό το ποινικό πρόσωπο. Όταν αποφάσισαν να απαγάγουν έναν πολύ πλούσιο άνδρα και ζήτησαν λύτρα ύψους 200.000 δολαρίων (το οποίο ήταν τότε ένα πολύ υψηλό χρηματικό ποσό), ποτέ δεν υποψιαζόταν ότι η μεγάλη αυτή απαγωγή θα σήμαινε την καταστροφή τους. Το FBI τους έπιασε  αφού έλαβαν τα χρήματα (παρεμπιπτόντως, η Kathryn είχε προτείνει να σκοτώσει τον απαχθέντα πλούσιο άντρα  ούτως ή άλλως) και οι δύο συνελήφθησαν μαζί με τη μητέρα της, που βρέθηκε να είναι συνεργός τους. Και οι δύο γυναίκες απελευθερώθηκαν περίπου 25 χρόνια αργότερα, αλλά ο George πέθανε στη φυλακή.

Οι αρχές του 20ου αιώνα ήταν μια δύσκολη περίοδος στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία άνοιξε το δρόμο για πολλά χρόνια σε επιτυχημένες εγκληματικές οργανώσεις. Όταν το σκέφτεται κανείς  η ποτοαπαγόρευση δεν ήταν το μόνο πράγμα που ενέπνευσε τους ανθρώπους να ξεκινήσουν παράνομες, εγκλληματικές οργανώσεις κακοποιών. ήταν επίσης η οικονομική κρίση, που τους οδήγησε στην κατάθλιψη και ώθησε τόσους πολλούς στο έγκλημα για να κερδίσουν  χρήματα που δεν μπορούσαν να κερδίσσυν σε μια τίμια δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους ή για τη ζημιά που έκαναν σε τόσους πολλούς ανθρώπους. Είναι απλώς ένας τρόπος να καταλάβουμε γιατί τόσοι πολλοί γκάνγκστερ, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, εμφανίστηκαν αυτήν την περίοδο στην ιστορία.

Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman