ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα παιδιά στην πολιτική

Tweet
Share
Tweet
Share

Ήταν το 1985 όταν η μικρή «Αννούλα της Αλλαγής» πρωταγωνίστησε στο προεκλογικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι το 2015 πολλά παιδικά πρόσωπα έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολιτικά σποτάκια και αφίσες στις διάφορες προεκλογικές περιόδους. Η έκκληση του Συνηγόρου του Πολίτη για την προστασία της εικόνας των παιδιών κατά την προεκλογική εκστρατεία που αρκετές φορές έχει φτάσει στους επικεφαλής των κομμάτων δεν εισακούστηκε ποτέ.

Και ο μικρός Αλέξης συνέχισε να παίζει με το τρενάκι του και ο Νικόλας παίζει ακόμα ποδόσφαιρο με τους φίλους του, οι παιδικές φιγούρες θυσιάστηκαν στο βωμό των πολυπόθητων ψήφων. Ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ), ενόψει των νέων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, δημοσιεύει ξανά την επιστολή που είχε στείλει, προτείνοντας "διακομματική συμφωνία, ώστε να αποφεύγεται η φωτογράφηση και μαγνητοσκόπηση των πολιτικών με παιδιά, καθώς και η εμφάνιση και συμμετοχή των παιδιών σε πολιτικά μηνύματα, διαφημίσεις, αφίσες, προεκλογικές ομιλίες και εκδηλώσεις"».

afisa 1

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως Συνήγορος του Παιδιού, η Αρχή έχει ασχοληθεί εκτενώς με την παρουσία των παιδιών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής τους από αυθαίρετες ή παράνομες επεμβάσεις  στην  ιδιωτική τους ζωή, σύμφωνα και με τις επιταγές της Διεθνούς  Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (άρθρο 16). Πάγια αντίληψη της Αρχής είναι ότι η φροντίδα για το παιδί και τα δικαιώματά του, η οποία οφείλει μεταξύ άλλων να συγκαταλέγεται στις πολιτικές προτεραιότητες, δεν συμπίπτει με τη δημόσια χρήση της εικόνας του, η οποία θα πρέπει να οριοθετείται.

afisa 2

Με αφορμή το γεγονός το Penna συνέλεξε και σας παρουσιάζει τις γνωστότερες πολιτικές αφίσες των προηγούμενων δεκαετιών που χρησιμοποίησαν παιδιά για να περάσουν το μήνυμά τους. Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο.

afisa 3

afisa 4

afisa 5

afisa 6

afisa 7

afisa 8

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman