ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έκθεση σοκ: Η Βρετανία πεινάει

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η αντίφαση προκαλεί δέος. Εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε στη Βρετανία την ώρα που η ποσότητα της τροφής που πετιέται στα σκουπίδια φτάνει σε επίπεδα που «προκαλούν σοκ», όπως καταγγέλλεται σε μια κοινοβουλευτική έκθεση που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Η έκθεση για την πείνα, την οποία επικύρωσε ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι, καλεί την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στη σπατάλη των τροφίμων και να αναπτύξει τα «κοινωνικά σούπερ-μάρκετ»ώστε να πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές τα πλεονάσματα των τροφίμων.

Στην έκθεση προτείνεται να θεσπισθεί ένας φόρος στα ζαχαρούχα αναψυκτικά για να χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα κατά της πείνας μεταξύ των παιδιών.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το δίκτυο Trussell Trust διένειμε περισσότερα από ένα εκατομμύριο γεύματα από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015, αριθμός που αντιπροσωπεύει μια αύξηση κατά 19% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Είμαστε ένα πλούσιο κράτος που πετάει βρώσιμη τροφή και πληρώνει ανθρώπους για να την καίνε», δήλωσε εκφράζοντας τη λύπη του γι' αυτό ο βουλευτής των Εργατικών Φρανκ Φιλντ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας για την πείνα.

«Έχουμε στρατιές ανθρώπων που πεινάνε», πρόσθεσε δραματικά.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι καθυστερήσεις στην καταβολή των κοινωνικών αρωγών αυξάνουν επίσης τους ανθρώπους που υποφέρουν από την πείνα. Συνιστάται οι εμπειρογνώμονες που εργάζονται στις τράπεζες τροφίμων να δώσουν συμβουλές γι' αυτές τις κοινωνικές αρωγές και πώς πρέπει να κατανέμονται.

Η έκθεση καλεί επίσης την κυβέρνηση να μειώσει τις αρωγές στα σούπερ-μάρκετ που καίνε τα τρόφιμα τα οποία δεν πωλούνται.

"Προκαλεί σοκ να βλέπει κανείς το επίπεδο της σπατάλης των τροφίμων και τις αποδείξεις που δείχνουν ότι οι κυρώσεις και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των κοινωνικών αρωγών συνεχίζουν να προκαλούν δυσκολίες που δεν είναι απαραίτητες", συμπεραίνει στον πρόλογο της έκθεσης ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, ο πνευματικός αρχηγός των 85 εκατομμυρίων Αγγλικανών στον κόσμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.