ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όλοι έχουν ένα λογαριασμό στο facebook!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Kάθε προηγούμενο έχουν ξεπεράσει οι χρήστες του διασημότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στην ιστορία!

Τα 1,39 δισεκατομμύρια «άγγιξαν» οι ενεργοί χρήστες του facebook και από αυτούς τα 890 εκατομμύρια χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο καθημερινά.

Οι μηνιαίοι χρήστες που χρησιμοποιούν το facebook από κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές, έφθασαν τα 1,19 δισεκατομμύρια.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Facebook ενώ έχουν να κάνουν με το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Αυξημένος κατά 13% είναι ο αριθμός των συνολικών μηνιαίων χρηστών έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2013, των καθημερινών χρηστών αύξηση 18%, ενώ εκείνων που κάνουν χρήση των κινητών συσκευών, αυξήθηκε ταχύτερα, με ρυθμό 26%.

Το δίκτυο, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοίνωσε μεγαλύτερα των αναμενομένων κέρδη (696 εκατ. δολάρια) στο τελευταίο τρίμηνο του 2014, από 520 εκατ. δολ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Τα έσοδα (κύκλος εργασιών) έφθασαν 3,85 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 2,59 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2013. Παράλληλα, όμως, αυξήθηκαν σημαντικά κατά 87% στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι τα έξοδα, φθάνοντας τα 2,72 δισεκατομμύρια.

Πέρυσι την ίδια περίοδο τα διαφημιστικά έσοδα του Facebook σημείωσαν αύξηση κατά 53%, φθάνοντας τα 3,59 δισεκατομμύρια δολάρια και, από αυτά τα έσοδα, πάνω από τα δύο τρίτα πλέον (το 69%) προέρχονται από διαφημίσεις σε κινητές συσκευές.

Να σημειωθεί πως το δίκτυο που γιορτάζει τα 11α γενέθλιά του φέτος, άρχισε να προσφέρει διαφημίσεις στις φορητές συσκευές μόλις το 2012 και από τότε αυτό το κομμάτι διευρύνεται συνεχώς στη συνολική «πίτα» των διαφημιστικών εσόδων του. Πιο πρόσφατα, εισήγαγε και τις πρώτες βιντεοδιαφημίσεις. Πάντως, προς το παρόν, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, το Facebook έχει μερίδιο μόνο 8% στην ψηφιακή διαφημιστική αγορά, έναντι 31% της Google.

Αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα που στέλνουν οι επενδυτές με τις μετοχές του Facebook τον τελευταίο χρόνο να έχουν ανέβει σχεδόν 40%!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα