ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γράφουν ιστορία... στον αέρα!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Κάθε προηγούμενο υπερωκεάνιας απόστασης με αερόστατο αερίου ξεπέρασαν δύο θαρραλέοι πιλότοι οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν τα 8.465 χιλιόμετρα. Ο λόγος για τον Αμερικανό, Τρόι Μπράντλεϊ και το Ρώσο, Λεονίτ Τουκτίγιεφ.

Οι πιλότοι, που έχουν επιλέξει το όνομα «Δύο Αετοί», στις 24 Ιανουαρίου ξεκίνησαν από την Ιαπωνία και έβαλαν στόχο μέσα σε λίγα 24ωρα να φτάσουν στην αμερικανική ήπειρο.

Βέβαια να σημειωθεί πως οι συνάδελφοι τους που παρακολουθούν τις εξελίξεις επισημαίνουν πως την έγκριση για το ρεκόρ πρέπει να δώσει η αμερικανική Αεροναυτική Ένωση και η διεθνής FAI.

Το προηγούμενο ρεκόρ επανδρωμένης υπερωκεάνιας διαδρομής με αερόστατο που βρίσκεται στην πρώτη θέση μέχρι και σήμερα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης στον Ειρηνικό το 1981.
Σύμφωνα με την ομάδα που τους παρακολουθεί, οι «δύο Αετοί» όταν έσπασαν το ρεκόρ ήταν περίπου 400 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια.

Χαρακτηριστικό είναι πως όταν επετεύχθη το ρεκόρ, στην αίθουσα ελέγχου της αποστολής στο Διεθνές Μουσείο Αερόστατων στο Νέο Μεξικό όπου ήταν τοποθετημένος και ο ηλεκτρονικός μετρητής των μιλίων που είχαν έως τότε διανύσει, η ομάδα υποστήριξης δεν έκρυψε τη χαρά της και άρχισε να χειροκροτά.

Ο Αρτ Λόιντ, μέλος της αποστολής υποστήριξης, ανέφερε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι και τώρα επικεντρωνόμαστε στην ασφαλή προσγείωσή τους».

aerostato2

Oι δυο πιλότοι που απογειώθηκαν από την Ιαπωνία επιδιώκουν επίσης και το ρεκόρ διάρκειας πτήσης των 137 ωρών που κατέχει από το 1978 μια ομάδα που διέσχισε τότε τον Ατλαντικό. Το ρεκόρ των 137 ωρών 5 λεπτών και 50 δευτερολέπτων στον αέρα σε ένα παραδοσιακό «μπαλόνι αερίου» έχει τη φήμη του «ιερού δισκοπότηρου» των επιτευγμάτων με αερόστατο.

Το ρεκόρ πάντως θα πρέπει να επικυρωθεί από την Ομοσπονδία Αεροναυτικής, μια διαδικασία από μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.