ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ACI EUROPE: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης σε 5 ελληνικά αεροδρόμια

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Στην  πρώτη εικοσάδα των  ευρωπαϊκών αερολιμένων με την υψηλότερη αύξηση επιβατικής κίνησης τον Ιανουάριο,  συγκαταλέγει η έκθεση του Συμβουλίου Διεθνών Αερολιμένων Ευρώπης, τα αεροδρόμια αυτά των Αθηνών, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Μυκόνου και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την έκθεση του ACI EUROPE, τον πρώτο μήνα του 2015 η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών αυξήθηκε κατά 28,1%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, ενώ στο αεροδρόμιο των Χανίων η επιβατική κίνηση υπερδιπλασιάστηκε (αύξηση 103,9%). Το ίδιο διάστημα, το αεροδρόμιο της Μυκόνου παρουσίασε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 54,1%, της Θεσσαλονίκης κατά 40% και του Ηρακλείου κατά 16,4%.

Σύμφωνα με την έκθεση, η επιβατική κίνηση στους ευρωπαϊκούς αερολιμένες τον ίδιο μήνα αυξήθηκε κατά μέσο όρο, κατά 4,8%, ενώ στους αερολιμένες της ΕΕ σημειώθηκε αύξηση κατά 5,1%.

Σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς αερολιμένες εκτός ΕΕ, (συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, της Νορβηγίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας και της Τουρκίας), η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 3,8%.

Η έκθεση του ACI EUROPE κατατάσσει τους ευρωπαϊκούς αερολιμένες σε τέσσερις ομάδες, βάσει της επιβατικής κίνησης που καταγράφουν κατ΄ έτος:

  • Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται οι αερολιμένες με επιβατική κίνηση άνω των 25 εκατομμυρίων κατ΄ έτος και την υψηλότερη αύξηση επιβατικής κίνησης κατέγραψαν τα αεροδρόμια της Μαδρίτης, της Αντάλιας, της Κωσταντινούπολης (ΙST), της Ρώμης (FCO) και του Λονδίνου (LGW).

  • Στη δεύτερη ομάδα, με κίνηση μεταξύ 10 και 25 εκατομμυρίων επιβατών κατ΄ έτος, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν τα αεροδρόμια της Αθήνας, του Λονδίνου (STN), της Κωνσταντινούπολης (SAW), της Λισαβόνας και του Δουβλίνου.

  • Στην τρίτη ομάδα, με κίνηση μεταξύ 5 και 10 εκατομμυρίων επιβατών κατ΄ έτος, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν τα αεροδρόμια του Μιλάνου(BGY), του Ηρακλείου, του Πόρτο, του Βουκουρεστίου και της Βουδαπέστης.

  • Η τέταρτη ομάδα αφορά τους αερολιμένες με επιβατική κίνηση κάτω των 5 εκατομμυρίων κατ΄ έτος και την υψηλότερη αύξηση κατέγραψαν τα αεροδρόμια των Χανίων, της Μυκόνου, της Οστράβας και της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως η έκθεση του ACI ΕUROPE για την επιβατική κίνηση των αερολιμένων περιλαμβάνει στοιχεία από 201 ευρωπαϊκούς αερολιμένες (88% της επιβατικής κίνησης συνολικά). Το ACI ΕUROPE εκπροσωπεί πάνω από 450 αεροδρόμια σε 45 ευρωπαϊκές χώρες και έχει έδρα τις Βρυξέλλες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.